4 juli 2022

Liander heeft geen tijd voor aansluiting windmolen Reduzum

In de Leeuwarder Courant van 2 juli 2022 staat dat netbeheerder Liander voorlopig geen tijd heeft om kabels om te leggen. Dit zou betekenen dat de nieuwe windturbine van het dorp Reduzum geen electriciteit met wind kan opwekken voor het dorp. De oude windmolen, die na 28 jaar trouwe dienst was afgeschreven, is in mei gesloopt. Voor de gemeente Leeuwarden heb ik procedures gevoerd, leidend tot een vergunning voor de nieuwe "dorpsmolen". Het dorp en de gemeente willen dit graag, ook voor het klimaat. De provincie Friesland lag eerder dwars. Financiëel is het geregeld door het dorp. Er is ook genoeg capaciteit op het net voor deze vervangende windturbine. En nu dit. Heel erg jammer, dit uitstel...

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier