23 december 2020

Verhuurder boerderij met beweerde sporen drugs in mest in het gelijk gesteld

Op 23 december 2020 heeft de Raad van State het handhavingsbesluit van de gemeente geschorst, waarover ik op 21 december een blog schreef. Mijn cliënt, de eigenaar van de boerderij waar een drugslab is opgerold, hoeft geen dwangsom te betalen. De gemeente moet zijn proceskosten terugbetalen. Mijn cliënt en de gemeente dienen in overleg te gaan indien de mest wordt afgevoerd. Dan moet duidelijk worden of de mest als afval of als mest moet worden verwerkt. Uit onderzoeken blijkt dat eerder sprake zou zijn van enige mate van verontreiniging met drugsresten. Het is de vraag of die mate voldoende ernstig en ook of er (nog) wel enige verontreining is. Hopelijk kan de mest snel verantwoord worden verwijderd. 

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier