18 mei 2020

Gemeente en provincie accepteren dat de Vliegbasis Leeuwarden zonder de benodigde vergunning open is

In vervolg op mijn artikel van 10 mei schreef ik al op 14 mei 2020 een nieuw artikel over de Vliegbasis Leeuwarden voor de krant Liwwadders. Nog dezelde dag is dit gepubliceerd op www.liwwadders.nl. Niet alleen de uitstoot van stikstof door de vliegbasis wordt niet geregistreerd, ook geluidrapporten zijn niet beschikbaar. De gemeente Leeuwarden is wettelijk adviseur voor Defensie bij iedere omgevingsvergunning die wordt aangevraagd voor de vliegbasis. Wethouder Hein de Haan van de Gemeente Leeuwarden heeft Liwwadders laten weten dat de geluidrapporten horend bij de aanvragen ten behoeve van de straaljager F-35 voor hem geheim zijn gehouden. Hij kon daarom geen inschatting maken van de gevolgen van de F-35 voor de geluidhinder. De rol van wettelijk adviseur van de provincie is per 2017 gestopt. Beide overheden willen geen officiële actie ondernemen tegen het Rijk. 

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier