21 november 2023

Lezing over Omgevingswet 2024

Gisteren gaf ik een lezing over de juridische en praktische aspecten van de nieuwe Omgevingswet. Met een brief van minister Hugo de Jonge aan de Eerste Kamer op 17 november 2023 is duidelijk geworden dat de wet toch echt op 1 januari 2024 ingaat. Misschien geïnspireerd door de verkiezingen van morgen werd het al snel een politieke discussie. Het is immers de vraag of het omgevingsrecht vanaf 2024 beter werkt (snel, duidelijk, eenvoudig, brede blik) en of overheden en gerechtelijke instanties klaar zijn voor de gigantische wijziging van het omgevingsrecht per 1 januari 2024. Het bijbehorende Digitale Stelsel Omgevingswet baart vele instanties zorgen. Werkt dat wel? En op tijd? Mij werd gevraagd om een stemadvies... Ik verwacht echter niet dat de uitslag van de verkiezingen iets aan de situatie kan veranderen. De wettekst en de ingangsdatum liggen vast. 

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier