5 augustus 2020

Geluid F-35 geruild tegen geluid F-16 op Vliegbasis Leeuwarden

Zojuist is op de website van het blad Liwwadders weer een artikel van mij over de Vliegbasis Leeuwarden gepubliceerd. Uit vergunning uit 2019 ten behoeve van de komst van de straaljager type F-35 blijkt dat de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport de komst van de  F-35 toestaat omdat de F-16 minder gaat vliegen. De F-35 maakt aanzienlijk meer lawaai dan de F-16. Maar door het vertrek van F-16's, het maar kort en niet vaak proefdraaien van de F-35's zou de wijziging in de bedrijfsvoering toch milieu-neutraal zijn. Alle geluidsrapporten zijn geheim in het belang van de veiligheid van Nerderland. Ook de Gemeente Leeuwarden, de wettelijk adviseur van Defensie, mag deze rapporten niet inzien omdat het landsbelang dan in gevaar zou kunnen komen. 

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier