13 oktober 2020

Nieuw stadion Cambuur en stikstof, deel 2

In het blad Liwwadders, ook digitaal, is het tweede artikel verschenen over de stikstofberekeningen die nodig zijn voor de nieuwbouw en het gebruik daarvan in het WTC-Cambuur gebied in Leeuwarden. De Provincie Fryslân meldt schriftelijk klip en klaar dat de stikstofrapporten van de gemeente voor ieder bouwplan door medewerkers van de provincie zijn beoordeeld. De Gemeente Leeuwarden geeft schriftelijk aan, tot tweemaal toe, dat de bouwplannen niet aan de provincie zijn toegestuurd. De stikstofrapporten bestaan niet. Inmiddels zijn de omgevingsvergunningen voor twee supermarkten en een fastfood-restaurant verleend. De aanvraag voor een vergunning voor het voetbalstadion is nog niet bij de gemeente ingediend. Gaat die aanvraag met een stikstoftrapport te zijner tijd nu wel of niet ook naar de provincie voor een beoordeling op de natuurregelgeving? Een vreemde kwestie...

Reacties

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Naar contactformulier